De Nieuwsfoto
Engel Lameijer      Postbus 1146      2400 BC Alphen aan den rijn     Tel: 0172 433570     Mob: 0653367125     

Welkom bij de Nieuwsfoto
De Nieuwsfoto.nl is dé nieuwsleverancier van Nederland. In dagbladen, tijdschriften, op tv, op internet, bij overheden en het bedrijfsleven: overal komt u ons fotonieuws tegen. De Nieuwsfoto.nl is een samenwerkingsverband van fotojournalisten verenigd in de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten.
Dag en nacht, zeven dagen per week, zijn enthousiaste fotografen bezig om een permanente stroom van nationaal en internationaal fotonieuws te leveren. De Nieuwsfoto.nl is de nieuwsdienst van de Nederlandse media. Tientallen gespecialiseerde fotojournalisten houden dag en nacht de vinger aan de pols in de samenleving. Deze beroepsbekwame fotojournalisten houden niet van stilzitten, maar willen het nieuws kwijt op het moment dat het zich voordoet. Deze fotojournalisten staan per definitie vooraan.
Naast de traditionele afnemers als dagbladen en tijdschriften maakt ook een toenemend aantal zakelijke afnemers gebruik van nieuwsfoto's. Bovendien maken veel uitgeverijen graag gebruik van het omvangrijke en indrukwekkende gedigitaliseerde beeldarchief.

Zoeken
De openingspagina Aktuele fotogafie toont de laatste 15 toegevoegde evenementen in chronologische volgorde. Het laatste nieuws wordt het eerst getoond.
Daarnaast kunt u naar de andere rubriekspagina's Sport, Portretten e.a. gaan. Via de zoekfunctie's in de linkerkolom kunt u op trefwoorden/namen zoeken, een lijst met evenementen raadplegen of een van de andere rubrieken gaan- Sport - Kunst, Cultuur, Architectuur en Techniek - Documentaire fotografie - Portretten

Wanneer gezocht wordt naar Huizinga dan worden alle foto's getoond waar het woord huizinga in in de caption voorkomt, Zoeken op twee woorden bijv. huizinga en judo maakt de selectie kleiner. Met extra trefwoorden als Athene of 2004 (jaartal) zal de selectie nog kleiner worden.
Eveneens kunnen foto's gezocht worden in een bepaalde periode bijv. 04-2004. Alle foto's die in april 2004 zijn gemaakt worden getoond.
Via de zoekopdrachten kunnen in het fotoarchief foto's geselecteerd worden door Media en Particulieren.

Voor Media geldt dat er bij publicatie copyright verschuldigd is. Zie hiervoor in de linkerbalk "Tarieven Media".
Particulieren kunnen een fotoafdruk bestellen, deze afdruk is UITSLUITEND bestemd voor eigen gebruik!
Let op! Fotografen kunnen verschillende tarieven en formaten hanteren!